keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Työpaikan tuittupää


****

Versense


edt, Versace

Versacen Versenseä mainostetaan modernin ja itsevarman Versace-naisen tuoksuna, ja sitä se epäilemättä onkin. Samalla se myös näyttää kantajalleen itsestään ilahduttavan paljon eri puolia eri kehitysvaiheissaan, säilyttäen kuitenkin viileän yleisolemuksensa.

Aluksi se on pirskahtelevan kirpeä bergamotti joka lähestulkoon pistelee kielenpäällä sitruunan lailla, mutta sitten se rauhoittuu raikkaaksi bergamottituoksuksi, jonka taustalta alkaa nousta esiin muun muassa jasmiinia. Samaan aikaan pehmeän oliivinen tuoksu häilyy jossain tuoksun reunoilla, välillä siirtyen enemmän keskiöön, sitten taas kadoten tuhkatuuleen ja taas palaten seuraavan tuulahduksen myötä takaisin. Oliivi on nimenomaan oliivisaippuoista ja erilaisista ihonhoitotuotteista tuttua oliivia, mutta se ei haittaa tuoksun häilyessä jännittävästi edestakaisin.

Pääasiassa Versensen kehityskaari kuitenkin etenee viipyilevän hiljaisen jasmiinin kautta pehmeän puiseen ja aavistuksen myskiseen pohjaan, jossa omalla ihollani korostuu erityisesti santeli.

Tukevan, laadukkaan ja  kauniin lasipullon ympärilleen saanut Versense on mielestäni raikas, viileä tuulahdus kesäisten tuoksujen joukossa. Se onnistuu samalla olemaan sekä raikas että omaleimainen, mitkä harvoin yhdistyvät etenkään niin sanottujen markettituoksujen raikkaammassa osastossa. Erinomainen lämpimiin työpäiviin, ellet sitten pelkää sitruksen happamuuden säikäyttävän ujommat työkaverit karkuun, joskin kestossa olisi hivenen toivomisen varaa, sillä aivan täyttä työpäivää ei tämän tuittupään turvin ehdi tekemään.


2 kommenttia:

  1. Vaikka yleensä en ole raikkaiden, viileiden tai vihreiden tuoksujen ystävä niin Versense on mielestäni todella hyvä tuoksu! Monet kerrat olen ollut jo viemässä sitä kassan kautta kotiin, mutta joku on vielä estänyt. Ehkä siltikin pelkään tämän olevan vain tylsä tusinatuoksu kaikkien niiden muiden raikkaiden tuoksujen seassa. :)

    VastaaPoista
  2. Heh, kyllähän siinä vähän on tusinan makua siinä mielessä, että se ei varsinaisesti yllätä missään vaiheessa, mutta tekee minua miellyttävällä tavalla perustehtävänsä, eli on raikas ja lopussa pehmeä arkituoksu. :P Ja miekään en muuten ole yleensä raikkaiden ystävä, mutta bergamotti on alkunuoteista yksi suosikeistani, ja ehkä jasmiini ja lopun santeli ovat tässä ne, mitkä lopullisesti pelastavat tilanteen kotiin.

    VastaaPoista