keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Päivän pelastaja


***

Green Tea 

 

Scent Spray Eau Parfumée Vaporisateur, Elisabeth Arden


Elisabeth Ardenin Green Tea on juuri sellainen kuin sen mainekin on: kevyt, helppo, halpa ja helposti unohdettava.

Se on juuri se pullo, jota todennäköisimmin kannat käsilaukussasi siltä varalta, että eteen tuleekin tilanne, jota varten kaipaat pikaista raikastautumista. Tuoksu on sievä ja huomaamaton, eikä taatusti häiritse ketään, koska se voisi olla aivan yhtä hyvin laadukkaan käsisaippuan tuoksu, joka ohikulkijan nenään leijailee. Siis jos se kykenisi edes sellaiseen leijailuun, sillä tuoksu pysyy lähellä ihoa ja katoaa hiljalleen noin kolmen tunnin kuluessa. Ovatpa jotkut puhuneet jopa maksimissaan puolen tunnin kestosta tälle tuoksulle, joka tosiaan on laimennuksessaan vielä vähän jossain edt:n alapuolella.

Alun parjauksesta huolimatta se on kuitenkin samalla myös viehättävä omassa helppoudessaan, ja tuoksumaailmaltaan hyvin rauhoittava kaikessa simppeliydessään, mikä on suurin syy siihen, että en pidä sitä ideaalina työtuoksuna sen huomaamattomuudesta huolimatta. Tuoksu on hieman liian kesy ja helppo, jotta se saisi kantansa tuntemaan tarvittavaa itsevarmuutta ja uskottavuutta työympäristössä tai muissa vakavammissa tilanteissa.

Green Tea on vihreänä ja raikkaana sitruunateenä kuitenkin erinomaisen helppo tuoksu helteelle, lomalle, rannalle tai vaikkapa unikaveriksi nukahtamista helpottamaan. Ei taatusti jää mieleen kenellekään, mutta ei myöskään häiritse edes tukahduttavassa ruuhkabussissa. Mielestäni se sopisi myös erinomaisesti tyttöjen ensimmäiseksi tuoksuksi keveydessään ja raikkaudessaan.

Kaikessa keskinkertaisuudessaan ja helppoudessaan tuoksu ansaitsee kolme tähteä yleismiellyttävyytensä vuoksi, vaikka lyhyen keston ja mieleenpainumattomuuden vuoksi tekisi mieleni pyöristää se kahteen.

1 kommentti:

  1. Green Tea on minustakin aika pliisu, vaikkakin miellyttävä. Mutta se on jännä että mielestäni sarjan kosteuttavia pallosia sisältävä vartalovoide taas tuoksuu todella hyvältä! Tapaan usein kemppareissa kierrellessäni käydä myös nuuhkaisemassa testeriä tuosta isosta purnusta, se on ihana.

    VastaaPoista