perjantai 11. tammikuuta 2013

Satiinikimono

****
 


Zen Secret Bloom


Eau de Parfum Intense (limited edition)


Shiseidon juhlavuoden julkaisu Zen Secret Bloom ei tuoksuna välttämättä ole sieltä kokeilevimmasta päästä, mutta se onnistuu erinomaisesti maalaamaan mielikuviini kauniin ja rauhallisen maiseman, jossa viihdyn mielelläni niin arkena kuin juhlissakin.

Secret Bloom on öinen puutarha, täysikuun valo ja paksu satiinikimono. Se on tummia varjoja, samettisia kukkia ja hiljaa paikoillaan seisovaa, kirkasta vettä. Lämmin ja vieno kesäyön tuulahdus heiluttaa välillä vaatteen helmaa, mutta muuten on aivan hiljaista. Tekee mieli sulkea silmät, istua tyynen vesialtaan reunalle ja katsella täysikuun heijastusta veden pinnalla.

Se on samaan aikaan salaperäinen ja kuitenkin lohdullinen - yhtä aikaa tuttu ja ainutlaatuinen. Tavallaan se on kuin uni, joka tuntuu tutulta, mutta jonka herättämän mielikuvan alkuperästä ei aivan saa kiinni.

Tuoksuna Zen Secret Bloom muodostuu tummasta vaniljasta, patsulista, jasmiinista, suitsukkeesta ja freesiasta. Se alkaa houkuttelevan herkullisen kukkaisena, mutta tummempana kuin perinteiset kukkaistuoksut, ja liukuu vähitellen suklaiseen patsuliin ja miellyttävään vaniljaan, joiden yhdistelmä on kuin satiinia.

Tuoksu kestää hyvin ja sopii varovasti annosteltuna myös päiväkäyttöön kylmempänä vuodenaikana, mutta voimakkuutta riittää myös iltamenoihin, kun lisää suihkauksen tai pari. Useimmat lienevätkin tässä eniten kotonaan iltamenoissa.

Äärettömän kauniista ja ihanasti valoa heijastavasta pullosta voisi lisäksi melkein antaa puolikkaan tähden.

Tuoksu Fragranticassa
Tuoksu Shiseidon sivuilla

Mistä: Hyvin varustelluista tavarataloista, omani olen ostanut Jyväskylän Sokokselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti