tiistai 15. tammikuuta 2013

Itsevarma teini

**
 


Tommy Girl Eau de Prep


Tommy Hilfigerin Tommy Girl on jo lunastanut oman paikkansa tietyn käyttäjäkunnan luottotuoksuna, mutta suosikkituoksun Eau de Prep -flankkeri jäi vain haaveilemaan vastaavasta suosiosta. Itse törmäsin tuoksuun kevään ja kesän vaihteessa, kun etsin silloisen suosikkini Kenzon Indigon tilalle raikkaampaa vaihtoehtoa (virallisesti L'Eau par Kenzo Eau Indigo pour femme). Olin tuolloin vielä aivan tuoksumatkani alkutaipaleella, eivätkä esimerkiksi terävät sitrustuoksut tuntuneet omalta jutultani. Sen sijaan vihreiden omenoiden tuoksua olen aina rakastanut, joten oli vain ajan kysymys, milloin testaisin Eau de Prepiä, jonka keskeisimpiä nuotteja ovat vihreä omena, rosépippuri, myski ja santelipuu.

Hyvin lähellä kuitenkin oli, etten ohittanut koko tuoksua, sillä tavaratalon hyllyn reunan kuvaus raikkaan hedelmäisestä nuoren naisen (suomeksi: teinin) tuoksusta ei ainakaan houkuttanut tarttumaan pulloon. Lisäksi pullo on äärimmäisen tylsä - kirkas lasipullo ja rumalla raidalisella teipillä koristeltu korkki, joka esittää ilmeisesti koulupuvun nappia. Joku voisi kehua sitä jopa rumaksi. Voisiko siis tehdä vielä jotakin, jotta tuoksusta saataisiin vähemmän houkutteleva testattava? Tuskin. Toisin sanoen en ihmettele, että tuoksu ei ilmeisesti ole saavuttanut suurta suosiota ainakaan Suomessa.

Mutta pitkän johdannon jälkeen itseasiaan: Eau de Prep on kuitenkin ehdottomasti ensivaikutelmaansa miellyttävämpi seuralainen. Kirpeässä ja puhtaassa tuoksussa on sopivasti tietynlaista teinimäistä itsevarmuutta ja röyhkeyttä varustettua kuitenkin hyvällä kasvatuksella ja siistillä ulkoasulla. Se on raikas olematta kirpeä tai hyökkäävä, puhdas muistuttamatta kuitenkaan huuhteluainetta tai shampoota (mihin moni nykytuoksu syyllistyy) ja miellyttävä olematta kuitenkaan tylsä. Eau de Prep onkin varteenotettava vaihtoehto hedelmäistä päivätuoksua etsivälle. Mitään äärettömän erityistä tai omalaatuista tässä tuoksussa ei ole, mutta joskus sitä kaipaa tuoksua, joka ei huuda hajuvesimäisyyttä tai omaa erityisyyttään.

Nuottilistalta löytyy omenan, rosépippurin, myskin ja santelipuun lisäksi orvokkia, ruusua ja orapihlajaa, mutta näitä en itse juurikaan haista. Tuoksu onkin ennenkaikkea kirpsakka omenatuoksu, joka liukuu raikkaaseen ja hedelmäiseen myskiin ja pehmeään santelipuuhun. Kestoa löytyy omalla ihollani vähän vuodenajasta riippuen 4-8 tuntia.

Mieleni tekisi antaa tälle kolme tähteä, mutta kyllä tämän rehellisyyden nimissä taitaa kahteen olla tyytyminen.

PS. Nyt tätä näytti saavan Sokoksen alesta -30%, mikä osaltaan kertoo vaisusta vastaanotosta. Jos kiinnostus kuitenkin heräsi, niin käy kokeilemassa ja korjaamassa talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti